2022.08.30.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés – Így segíthetik munkád a drónok

A drónok reptetésére az emberek többsége csupán szabadidős tevékenységként tekint. Ha felmerül a szerkezetek munkába állításának lehetősége, elsősorban felvételt készítő eszközként kerülnek szóba. Pedig az elektromos motorok és akkumulátorok hatásfokának jelentős mértékű növekedése már lehetővé teszi, hogy a fedélzeti pilóta nélkül repülő eszközök egyéb feladatok elvégzésére – a területfelmérés mellett permetezésre – is alkalmasak legyenek.

A DJI mezőgazdaság drónok a hagyományos területfelmérő és növényvédelmet biztosító mezőgazdasági gépekhez képest gyorsabban és hatékonyabban, akár teljesen automatikusan képesek ellátni a feladataikat. Vegyük sorra, hogy milyen munkálatokban nyújthatnak segítséget!

1. Területfelmérés

A DJI az alapoktól kezdve átgondolta a technológiát, és forradalmasította rendszereit a drónokkal kivitelezhető munkálatok érdekében. A felvételező drónok centiméter pontos adatokat kínálnak számunkra, abban az esetben, ha valamilyen bázispontot használunk a drón számára.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés  - DroneAgro

A korszakalkotó eszközök zökkenőmentessé teszik a térképezést  és folyamatos adatgyűjtést biztosítanak. Az RGB kamerával felszerelt drónok repülés közben úgy készítenek felvételeket, hogy a kép nem mosódik el. Mivel minden egyes kamera lencséje szigorú kalibrációs folyamaton megy keresztül, az egyes képek metaadataiba mentett paraméterek így garantáltan pontosak lesznek.

2. Permetezés

A Smart Agriculture Cloud Platform segítségével a permetezés 3D-s kijuttatási térképek alapján valósítható meg, amely nagyfokú biztonságot és precíz munkavégzést eredményez. A DJI AGRAS mezőgazdasági drónok a sűrű lombkoronát is átfújják, ezáltal biztosítva a növényvédő szerek egyenletes kijuttatását.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés - DroneAgro

A 30 kg-os permetezőtartállyal felszerelt T30-as modellek munkaszélessége 9 méter, szántóföldi permetezési hatékonysága akár 16 hektár/óra. A 16 fúvókás elrendezés tovább javítja a cseppek eloszlását, és kivételes sodródás-megelőzést biztosít. A nyolc mágnesszelep lehetővé teszi a független, változó frekvenciájú kijuttatást, valamint a fordulás közbeni permetezést.

3. Intelligens útvonaltervezés

Az intelligens útvonal mód minden művelethez megtervezi a legjobb útirányt. A DJI AGRAS mezőgazdasági drónok valós időben jelzik a fennmaradó légmennyiséget és az újratöltésig becsült időt, vagyis figyeli az ideális újratöltési pontokat, hogy a legoptimálisabb legyen a munkavégzés menet.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés - DroneAgro

A Smart Agriculture Cloud Platform segítségével felhő alapú feltérképezés végezhető a mezőgazdasági területekről, ezáltal intelligens repülési útvonalak hozhatók létre. A mesterséges intelligencia alapú felismerő rendszerrel rendelkező platform a táblák ellenőrzésére, a vegetáció és a betegségek vagy a kártevők megfigyelésére is alkalmazható – egy automatikusan generált kijuttatási térkép alapján változó dózisú kezelések végezhetők.

4. Granulátumszórás

Az IP67 vízállósági besorolással rendelkező DJI AGRAS modellek moshatók és korrózióállók. Ideálisak műtrágyák és zöldítő keverékek szórásához. A digitális mezőgazdasági megoldásokkal együtt használva változó dózisú szórást valósítanak meg – ezzel csökkentve a műtrágyafelhasználást és növelve a hozamot.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés - DroneAgro

A továbbfejlesztett szórási rendszer kapacitása maximum 40 liter, a szórás szélessége legfeljebb 7 méter, az óránkénti szórás kapacitása pedig 1 tonna. A modern mezőgazdasági drónok rendszere támogatja a valós idejű súlyfigyelést, így pontosabb utántöltés-jelzést tesz lehetővé.

5. Célzott növénykezelés

A DJI területfelmérő mezőgazdasági drónok alkalmazásával azonnali betekintés nyerhető a növények egészségügyi állapotába. Leegyszerűsítik az adatok rögzítésének folyamatát, a begyűjtött információk alapján pedig a DJI Agras tipusú drónok segítségével célzott kezelésekre nyílik lehetőség.

Területfelmérés, permetezés, adatgyűjtés - DroneAgro

Kíváncsi vagy rá, hogy mi-mindenre képesek még a DJI AGRAS területfelmérő és növényvédelmi mezőgazdasági drónok? Közelebbről is szemügyre vennéd a precíziós növénytermesztés korszakalkotó eszközeit? FOGLALJ IDŐPONTOT TESZTVEZETÉSRE, és vedd kezedbe az irányítást!

Székhely: 
4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. 1/125
Levelezési cím: 
Drone Agro Kft.
2053 Herceghalom, Zsámbéki út 16.
Székhely: 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. 1/125
Levelezési cím : Drone Agro Kft.
2053 Herceghalom, Zsámbéki út 16.
erdeklodes@droneagro.hu
+36 30 555 6863

Hírlevél feliratkozás

Készítette:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram