2022.11.16.

Drón vásárlás támogatása – akár több milliós összeggel!

A mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére kiírt pályázattal akár 5,45 millió Ft szabad felhasználású vissza nem térítendő támogatásra is szert lehet tenni. A pályázati összegből mezőgazdasági drónok vásárlása, és ezzel a termelés hatékonyságának növelése is lehetséges.

A fiatal gazda pályázathoz hasonló kezdeményezés kisebb keretösszeget, de könnyebb pályázati feltételeket és nagyobb felhasználási szabadságot jelent. A kötelező vállalások száma sokkal kisebb, így a következő 5 év megvalósítható menetrend szerint tervezhető. A támogatás vissza nem térítendő, a szabad felhasználás pedig lehetővé teszi, hogy a keretösszeg akár drón vásárlás során is elérhető legyen.

Drón vásárlás támogatása – akár több milliós összeggel!

Egy profi üzleti-, és pénzügyi terv felmutatása is elegendő lehet ahooz, hogy szert tegyünk a 5,45 millió Ft-os pályázati pénzre. Míg a nagyobb összegű támogatások esetén gyakran visszatartó erejű a bonyolult pályázati ügymenet, a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése most olyan pályázati lehetőséget kap, ahol jelentkezés után – akár nagy elköteleződés és önerő nélkül is – könnyen, nagyot nyerhetünk.

Drón vásárlás támogatása – akár több milliós összeggel!

Drón vásárlás estén a keretösszegből beszerzett DJI gépek olyan hosszútávú befektetést jelenthetnek, amik merőben megváltoztatják és forradalmasítják gazdaságunkat, valamint a hatékony munkavégzésről alkotott korábbi elképzeléseinket.

Kik pályázhatnak?

Olyan őstermelők, egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek, amelyeknek

  • a mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euró STÉ-t, de nem haladja meg a 6000 euró STÉ-t, (előminősítés során megállapításra kerül) vagy
  • ezzel egyenértékű bevételük volt 2021-ben, azaz 1.091.670 Ft és 2.183.340 Ft közötti bevétel. Ez származhatott mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termékek feldolgozásából, és
  • életvitelszerű tartózkodási helye (szociális szövetkezet esetén bejegyzett székhelye) már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban a jogosult településen, vidéki térségekben volt.
Drón vásárlás támogatása – akár több milliós összeggel!

A támogatás jellege, mértéke

A pályázat keretösszege 32,5 milliárd Ft. A támogatás egy vissza nem térítendő, átalány jellegű támogatás, amellyel a pályázó nem köteles elszámolni, azaz szabad-felhasználású.

Az igényelhető támogatás 15 000 euró (kb. 5,45 millió Ft)

Támogatási intenzitás: 100%

Elszámolható költségek

A támogatás szabad-felhasználású átalány támogatás, így a pályázó dönt a felhasználás módjáról.

Drón vásárlás támogatása – akár több milliós összeggel!

Kötelező vállalások

A pályázó vállalja, hogy

• legkésőbb a 4. évre meghaladja a 6000 euró STÉ üzemméretet vagy az ezzel megegyező mezőgazdaságból származó bevételt, ami közel 2,2 millió Ft.

• 9 hónapon belül megkezdi a támogatás felhasználását.

• a támogatói okirat kézhezvételét követő 24 hónapon belül képzésen vesz részt, amely 2 napos és díjmentes.

• fenntartja az őstermelő vagy egyéni vállalkozó státuszát a működtetési időszakban. Kizáró tényezők

• A pályázó már részesült a Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatásában vagy a Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése támogatásban.

• A pályázó lakcíméről már korábban benyújtásra került támogatási kérelem.

• A támogatást igénylő nem 10.000 főnél alacsonyabb létszámú településen – vagy nagyobb település esetén külterületi ingatlanban – él.

További információkat találhatsz, sőt akár ellenőrizheted is, hogy milyen eséllyel indulsz a palyaz.hu oldalán.

Drón vásárlással kapcsolatos kérdéseitekkel pedig forduljatok hozzánk bizalommal!

Székhely: 
4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. 1/125
Levelezési cím: 
Drone Agro Kft.
2053 Herceghalom, Zsámbéki út 16.
Székhely: 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. 1/125
Levelezési cím : Drone Agro Kft.
2053 Herceghalom, Zsámbéki út 16.
erdeklodes@droneagro.hu
+36 30 555 6863

Hírlevél feliratkozás

Készítette:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram