Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Drón szerviz – Tanácsok a drónok karbantartásához


Az, hogy mennyire számíthatunk munkaeszközeinkre, bármely iparágban különbséget jelenthet a siker és a sikertelenség között. A mezőgazdaság területére különösen igaz ez a kijelentés, hiszen nem csak speciális munkafolyamatok és munkaeszközök, de hibátlan időzítés is szükséges az optimális eredmények eléréséhez. Egy gazdának ismerni és menedzselni kell a környezetét, ehhez pedig nélkülözhetetlen a munkaeszközök megfelelő működése.

A mezőgazdasági drónok megbízható partnerek a munkálatokban, azonban mint minden komplex motoros gép esetén, itt is kulcsfontosságú a tudatos karbantartás és a rendeltetésszerű használat – legyen szó mindennapi felhasználásról, úrjatöltésről vagy tisztításról.

Tippeink segítségével garantált a hosszútávú siker és hozzáértő drón szerviz.

Minden alkatrész számít!

A csatlakozók korrózióját azért fontos elkerülni, mivel érintkezési hibát okozhat, és túlmelegedhet a csatlakozási pont. A drón szerviz közben tehát érdemes fokozott figyelmet fordítani az említett alkatrészek tisztítására.
A töltő foglalatának, az akkumulátorok csatlakozójának, illetve a drón feszültség elosztójának szakszerű tisztán tartása elengedhetetlen a drónok élettartamának meghosszabbítása érdekében.

A korrózió könnyen elkerülhető!

A korrózió a megfelelő működés nagy ellensége, de közel sem elkerülhetetlen probléma. Lássuk mire érdemes ügyelni a drón szerviz során!

Korróziót okozhat a tartály gondatlan újratöltése, a nem megfelelő tisztítás, valamint a növényvédőszer maradványok és a granulátum maradványok. Fokozott figyelemmel biztosíthatjuk, hogy kizárólag a megfelelő anyagok, a megfelelő időben és a megfelelő mennyiségben kerüljenek a szerkezetbe.

 

Szakszerű tisztítás és újratöltés

A drón tisztántartása során a csatlakozókhoz kerülő víz szintén problémát, korróziót okozhat. A szakszerű tisztítás eszköze drón szerviz közben:

  • a finom törlőkendő,
  • a kontakt spray,
  • vagy a 95 %-os alkohol.

 

Tudjuk, hogy minden kiesett perc sokat számít, és rendkívül fontos, hogy bízhass a munkaeszköz akadálytalan működésében. Egy DJI drón – megfelelő karbantartás mellett – hosszútávon is megbízható partnered lehet a munkálatokban! Az eszközzel felmerülő problémák esetén pedig örömmel segítünk: kiterjedt szervizhálózatunk és tapasztalt kollégáink a minőségi drón szerviz jegyében állnak rendelkezésedre.

Ügyelj a megfelelő használatra, a készüléked pedig hatékony és megbízható működéssel hálálja meg!

A tisztítást határozott, de óvatos mozdulatokkal érdemes végezni. Újratöltés estén sem mindegy, hogyan járunk el! Érdemes szem előtt tartani a megfelelő sorrendet: az akkumulátor csere után történjen a tartály újratöltése, hogy ne kerülhessen nedvesség a csatlakozó közelébe.


 

 

 

Keresés